رنگ خوراکی یا رنگآمیزی غذا (افزودنی رنگی)، به رنگدانهها و یا موادی اطلاق میشوند که در صورت افزودنشان به غذا یا نوشیدنی باعث انتقال رنگ به آنها میگردند. این مواد در اشکال مختلف مایع، پودر، ژل و خمیر یافت میشوند. رنگهای خوراکی هم در تولید مواد غذایی تجاری و هم در آشپزی و پختوپز خانگی مورد استفاده قرار میگیرند.
رنگ های خوراکی هندی سرطان زا هستند!
هشدار وزارت بهداشت درباره رنگهای خوراکی هندی (خبر دوشنبه 10 اسفند 1394)
دکتر بهروز جنت مدیر کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: یک بخش از رنگهای خوراکی موجود در بازار به صورت جعل و تقلب است. مانند رنگهایی که از کشور عربستان وارد می شود.
وی با بیان اینکه در گذشته حجاج این رنگها را از مکه با خود میآوردند که آنها مورد تایید نیستند، اظهار کرد: این رنگهای خوراکی که از کشورهایی چون عربستان وارد می شوند، بیشتر هندی بوده و مورد تأیید ما نیستند.
توصیه ما:
رنگ های طبیعی خوراکی را خودتان در منزل بسازید.
با استفاده از مواد زیر می توانید رنگ های طبیعی بسازید و به غذاهایتان جلوه ای بی نظیر بدهید.
لبو 👈صورتی
اسفناج👈 سبز
قهوه 👈قهوه ای
زعفران 👈زرد
بلوبری، گیاه پنیرگ👈 آبی
زردچوبه 👈نارنجی
فلفل قرمز👈 قرمز
طرز تهیه رنگ های خوراکی خانگی
برای موادی مانند لبو یا اسفناج، آنها را در مخلوط کن یا غذاساز با سرعت بالا میکس می کنیم تا یکدست شود و بعد از صافی ریز رد می کنیم.
برای موادی مانند زردچوبه یا فلفل قرمز، آنها را در یک شیرجوش کوچک، با مقداری آب به مدت 3 تا 5 دقیقه می جوشانیم و اجازه می دهیم کاملا سرد شود و بعد آن را صاف می کنیم .
این رنگ ها را می توانیم در ظرف در بسته تمیز تا دو هفته در یخچال یا به مدت طولانی تر در فریزر نگهداری کنیم.
مواد طبیعی دیگری هم هستند که می تونیم برای رنگرزی امتحان کنیم؛ از جمله سبزیجات، انواع توت ها، چای، پوست پیاز، برگ کلم، پوست میوه ها یا سبزیجاتی مثل هویج و …
اگر کمی خلاق باشید می توانید با ترکیب این رنگ ها رنگ های متنوع دیگری به دست آورید.
بدون دیدگاه