فواید شگفت انگیز چای ترش و طرز تهیه نوشیدنی سرد و دمنوش چای ترش
چای ترش (Hibiscus tea) از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه میشود و دارای رنگ قرمز پر رنگ و طعم ترش است. چای ترش در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف دارد.
در فصل زمستان بهتر است که آن را دم کرده و به صورت گرم بنوشید.
اما اگر در فصل تابستان می خواهید عطش خود برطرف کنید، باید چای ترش را خنک مصرف نمایید.
چای ترش که در ایران به آن چای مکه و چای قرمز هم می گویند، به علت رنگ، طعم و خاصیت ویژه ای که دارد بسیار محبوب است.
یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد.
چای ترش یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید.
ترشی آن به دلیل وجود اسید سیتریک و ویتامین C میباشد و نیز دارای آنتی اکسیدانهای ضد چربی خون است. عقیده بر این است که وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین Anthocyanins در کاسبرگهای گیاه نقش مهمی در کاهش فشارخون و خواص ضد سرطانی آن دارد. تحقیقات زیادی در ارتباط با مؤثر بودن آن در کاهش فشارخون محیطی و ادرار آوری آن انجام شده است.
شروع گلدهی این گیاه از شهریور تا مهرماه بوده و برداشت کاسبرگها در آبان و آذر ماه است و برداشت با دست انجام میگیرد. معمولاً کاسبرگها ۳۰- ۲۰ روز پس از ریزش گلبرگها، به حداکثر اندازه خود میرسند و ۲۰ – ۱۰ روز پس از آن رسیدگی کامل حاصل میشود. بنابراین بهترین زمان برداشت ۵۰- ۴۰ روز پس از ریزش گلبرگها میباشد. کاسبرگها با دست از کپسول جدا میگردند که پس از آن باید خشک شوند.
در روش خشک کردن طبیعی، کاسبرگها را پس از جدا کردن از کپسولها، روی گونی یا صفحات مشبکی که هوا در دو طرف آنها جریان داشته باشد در سایه پهن میکنند تا خشک شود.
طرز تهیه نوشیدنی سرد چای ترش
میوه های تازه یا خشک را بشوئید و با مقداری آب همراه با زنجبیل بجوشانید، شکر را اضافه کنید، گاهی اوقات میخک و دارچین هم اضافه می کنند. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه بدهید تا خنک شود. داخل لیوان ریخته و یخ اضافه کنید. می توانید از برش های کامکوات و برگ های نعنا برای تزئین استفاده کنید.
طرز تهیه دمنوش چای ترش
میوه های تازه یا خشک را بشوئید و با مقداری آب داخل قوری ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس به مدت ۲۰ دقیقه روی سماور بگذارید تا دم بکشد. در نهایت آن را صاف کرده و ترجیحاً با خرما، عسل یا نبات میل کنید.
افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، میتوانند روزانه یک تا دو نوبت از چای ترش استفاده نمایند.
چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را تسهیل میکند. چنانچه در دوران کاهش وزن به سر میبرید مقدار عسلی که به چای اضافه میکنید مهم است. همچنین از آنجا که این چای منجر به کاهش فشارخون میشود بهتر است با معده خالی مصرف نشود و مصرف آن به افرادی که فشار خون پایین دارند و زنان باردار توصیه نمی شود.
من چای ترش گذاشتم دم کشید و بعد از صافی رد کردم و عسل را بهش اضافه کردم گذاشتم کنار تا سرد شد بعد جاداگانه تخم شربتی در آب که خیس کرده بوده به دمنوش چای ترشم اضافه کردم و چند تکه یخ را هم اضافه کردم در هر لیوانی که از این شربت درست کردم. بسیار عالی و خوشمزه شده بود، امتحان کنید. بسیارعالیست